Over SCL
Over SCL

Christel Schollaardt (1963)

Kunst en cultuur heeft mij altijd al geboeid en lezen is een levensbehoefte.

Het bezoeken van een galerie, museum of een Biënnale samen met vrienden is voor mij een vorm van ontspanning en een bron van inspiratie. Het werken in de culturele sector is dan ook een logische stap. 
 

Van het NBLC tot en met het Geldmuseum
Na mijn studie aan de P. A. Tiele-Academie voor Bibliotheek- en Documentatie, ging ik in 1984 werken voor de Vereniging van Openbare bibliotheken, het Nederlands Bibliotheek en Lectuur Centrum, waar ik in de vakbibliotheek de systematische catalogus vernieuwde en hercodeerde. In 1985 maakte ik de overstap naar de bibliotheek het toenmalige Ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur waar ik mij voornamelijk met parlementaire informatievoorziening heb beziggehouden. In 1988 ben ik bibliothecaris van Het Rijksmuseum Het Koninklijk Penningkabinet te Leiden geworden. In 1995 maakte ik de overstap van de bibliotheek naar het collectiebeheerschap. Na de fusie van het Koninklijk Penningkabinet met enkele andere instellingen tot het Geldmuseum ben ik Hoofd van de Afdeling Collecties & Onderzoek geworden.

In 2012 ben ik voor Schollaardt-Culturele-Logistiek begonnen. Vooral het werken met verschillende mensen in allerlei organisaties is voor mij de uitdaging.

Door mijn flexibiliteit en het landelijk netwerk ben ik breed en overal inzetbaar. Kenmerkend voor mijn manier van werken is de persoonlijke en resultaat gerichte aanpak.

Op deze website vindt u meer informatie over de kernactiviteiten van Schollaardt-Culturele Logisitiek. Voor een kennismakinggesprek kunt u vrijblijvend contact opnemen.